.:Pencerita-Pencereka:.

Thursday, December 24, 2009

3 in 1



Salam mesra alam...
peluk

welcome back..ucapan yang pnoh ringkas ini dibawa khas oleh leman kepada kawan2 se-uni..
hmmm...ni baru jah mahu update blog.. bizi yang melampau dan kemalasan yang meninggi.. ini lah jadiknya.. semua kerja tak jadik..dan satu hal lagi.. sebenarnya memamng banyak perkara yang ingin diceritakan..tapi bila tiada seorang pun yang ingin mendengar..biarlah mereka membaca..


(@_@) LEMANTO MARSEILOW (@_@)



Kalau kita lihat di negeri2 utara sana.. bencana alam spt banjir sedang berlaku.. kasihan kan mereka.. setiap tahun kena hadapi musibah.. so,ungkapan orang2 tua sedunia yang femes spt malang tidak berbau tidak boleh pakai lagi dalam konteks ini.. kerana malang ini semua dah dapat hidu sedalam-dalamnya.. akhir tahun,bulan 11@12,kelantan,kedah,pahang n etc mungkin akan mengalami banjir..di manakah silapnyaaa..? kenapa pihak yang bertanggungjawab tidak melihat perkara ini dengan serius? yaaaa...nanti la kita terjah..!


skang ni musim hujan..jgn lupa sdiakn payung yep~


sem ni jadual tak begitu padat dan agak teratur.. peruntukkan hari untuk balik rumah pon cukup.. katil dan kerusi di bilik masih empuk dan selesa lagi.. dan harap tahun baru,sem baru, dan azam baru tahun ini dapat dilaksanakan dengan cemerlang dengan izin-Nya..Amin~

ckp2 :
tahniah pd adekku Yamin kerna dpt 7 A 1 B dlm PMR..main2 game pon leh score..plik aq bdk neh..


ckp2 lg :
da mula rasa mls nk berblogging...
sigh

8 comments:

cambesje said...

yg pasti, rumah aku x banjir.. huhuhu...

tahniah utk adekmu...

semoga azammu dpt dilaksanakan dengan jayanya..

LeMaNtO said...

rumah ko pernah banjir x?coz aq phm prasaan org2 yg umh nya dilanda bnjir..kerna umh aq pernah bnjir pd tahun 2006..mmg menyayat hati oh..byk brg rosak..n so on..hmm...

yep...thx..

cambesje said...

aku rsa mcm xpenah banjir.. cuma bila time air pasang ja longkang2 penuh air..rumah tepi sg mcm tu la.. tp x sampai msuk rumah..

oic.. aku tgk dlm tv je la rumah banjir2 nie.. huhu.. insyaallah lepas nie xbanjir dah..

LeMaNtO said...

tu ar...nnt kalo umh aq bnjir..aq ajak ko dok umh aq..leh tgk banjir cmne..huk3

bnjir berlaku apbila tiada pngurusan pengairan yg smpurna..sememngnya ini kerja kerajaan pusat utk perbaiki..kelantan n kedah..pnduduk mereka sngsara ats dasar politik yg bergolak..ish3..

tyqaa . said...

follow back, url exchange already, www.nurultiqahabdulhadi.blogspot.com
tq :)

Masz said...

ape daa ade kt cni bdk ats ni...

haha...eh, leman, umah ak x kne banjir pon...
lg 1, tahniah buat adik ko yg mls stdy tp score tu...adik aku plak, mls mengaji dpt pon mcm hampeh...5A ja..

izandaughtersalleh said...

tahniah kepada adik leman.
ngape ko malas nak update leman oi. bukak asyik entry yang sama je ni...huhuhu

LeMaNtO said...

tiqah>okei3...nnt aq polo ko kemana saja..ahaha

masz>nth..ko ler masz..x ikat die smpai die leh t'lps ke sini..hu2

ko kwsan hutan..mmg la x bnjir..huhu..ok la tuu resultnye..tahniah3...

izan>nth laa...mls seh nk update..xpe laa.. aq mmg nk suruh ko bace byk2 kali pastu hafal..masuk final nii..ehehe